Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, hoofdstad Maleisië

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur, ook wel liefkozend KL genaamd.  In deze bruisende stad kun je geweldig shoppen, eten, bezienswaardigheden bezoeken en uitgaan. Door de grote internationale luchthaven, is dit een logische begin- en eindbestemming van je reis of vakantie naar Maleisië. Voor veel toeristen is Kuala Lumpur het begin van een rondreis door Maleisië of een tussenstop onderweg naar Indonesië, Australië, Singapore of de Filippijnen.

Kuala Lumpur heeft zijn naam gekregen door de samenkomst van de rivieren Gombak en Klang. De letterlijke betekenins is ‘modderige samenkomst van rivieren’. Wanneer je de rivieren Gombak en Klang aanschouwt zul je de naam begrijpen. Het water is groen en bruin en nodigt niet uit tot tot een heerlijke verfrissende duik of rondvaart.

Contrasten kenmerken Kuala Lumpur. Wolkenkrabbers en moderne winkelcentra vind je naast kleurrijke markten, eetstalletjes, maar ook naast koloniale gebouwen uit de tijd van de Britse overheersing.

Bezienswaardigheden Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een geweldige stad waar je vele bezienswaardigheden kunt bezoeken. We hebben de populairste attracties en bezienswaardigheden geselecteerd.

Meer Bezienswaardigheden KL

Reizen Kuala Lumpur

Wanneer je gaat rondreizen in Maleisië is Kuala Lumpur vaak het begin- en eindpunt van je reis.

Meer reizen KL

Hotels Kuala Lumpur

Zowel voor toeristen als zakelijke reizigers is Kuala Lumpur een zeer populaire stad. In KL kun je een enorme variatie aan aanbod vinden van verschillende accommodaties.

Meer hotels KL

Vliegtickets Kuala Lumpur

Vanuit Amsterdam vlieg je hoogst waarschijnlijk naar de grootste luchthaven van Maleisië; KLIA (Kuala Lumpur International Airport).

Meer binnenlandse vluchten

Back to Top