Shoppen in Kuala Lumpur

Bukit bintangKuala Lumpur is voor winkel liefhebbers ‘the place to be’. De winkelcentra zijn enorm en de een nog extravaganter dan de ander. Het assortiment varieert van grote designers merken tot aan kleine Aziatische winkeltjes. Ook voor mensen die niet van winkelen houden is het een belevenis om een shopping mall te bezoeken. Er zijn restaurants, bioscopen en er zijn zelfs winkelcentra met een achtbaan en ijsbaan. Daarnaast is de airconditioning in de winkelcentra op zijn tijd een verademing in het warme en drukkende klimaat van Kuala Lumpur. De meeste winkel gelegenheden zijn gecentreerd rondom de Golden Triangle District (centrum) aan de Bintang Walk, langs Jalan Bukit Bintang. Een uitzondering is de geweldige nightmarket op Petaling Street in Chinatown. De winkelcentra zijn over het algemeen 7 dagen per week geopend van 10 uur in de ochtend tot 10 uur ’s avonds.

Hieronder een selectie van een aantal bekende winkelcentra Kuala Lumpur:

Berjaya Times Square

Times_Square_Kuala_LumpurTime Square heeft meer dan 1000 winkels en is één de grootste shoppingmalls van Kuala Lumpur. U vindt hier vele internationale merken, maar ook Aziatische merken. Er is zelfs een pretpark te vinden met een achtbaan; Berjaya Times Square Theme Park. Hiernaast is er ook nog een bioscoop en een bowlingbaan (met 48 banen) te vinden.

Suria KLCC

suria_klcc_kuala_lumpurDit is een mooi winkelcentrum met vele exclusieve winkels met merken zoals; Burberry, Chanel, Louis Vuitton en Versace.  Er zijn echter ook 2 meer betaalbare warenhuizen te vinden; Isetan en Parkson  Er zijn een paar honderd winkels verdeeld over 6 verdiepingen. Het aanbod is vooral gericht op toeristen. Er zijn ook bars, restaurants, een bioscoop en zelfs een prachtige concertzaal. Op de 6e verdieping vindt u ook nog een interactief modern museum het “discovery centre”. Iets buiten het winkelcentrum vindt u een leuk park met fonteinen en een klein kinder buitenzwembad; KLCC Park. De omgeving van het park is een gezellige plek waar iedereen bij elkaar komt om te relaxen. Suria KLCC is dagelijks geopend tussen 10.00 en 22.00. De eet- en drinkgelegenheden aan de buitenzijde zijn tot middernacht geopend.

Pavilion Kuala Lumpur

pavilion_kuala_lumpurPavilion Kuala Lumpur is Kuala Lumpur’s haute couture shopping Mekka.  Naast vele populaire Europese merken vindt u hier ook de Maleisische en regionale luxe merken. Het winkelcentrum is in 2007 geopend winkelcentrum en bestaat ondertussen uit 500 winkels. Het winkelcentrum is gelegen in het centrum van Bukit Bintang tegenover de ingang van Starhill Gallery. Op de eerste en zesde verdieping vindt u een groot aanbod aan restaurants. Verder is er op de zesde verdieping ook nog een tokyo Street, die volledig in het teken staan van Japan met restaurants, winkeltjes en zelfs een Japanse supermarkt.

Mid Valley Megamall & the Gardens

Mid Valley Megamall Kuala LMid Valley Megamall & The Gardens zijn twee winkelcentra die met elkaar verbonden zijn op de begane grond en via een loopbrug op de eerste verdieping. De winkelcentra liggen net buiten het centrum van Kuala Lumpur. Ze zijn daardoor minder populair bij toeristen en worden vooral bezocht door lokale bevolking en expats. Hierdoor is het doordeweeks overdag redelijk rustig, maar ’s avond na kantooruren en in het weekend erg druk. The Gardens is een luxe winkelcentrum met veel exclusieve dure merken, terwijl Mid Valey megamall over meer betaalbare winkels beschikt. Het zijn gezellige winkelcentra met veel diversiteit aan winkels, warenhuizen, eetstalletjes, restaurants, een supermarkt en een bioscoop. Op KL Sentral kunt u voor enkele ringgits de metro naar de shopping mall.

Sungei Wang/ Bukit Bintang Plaza (BB Plaza)

sungai wang kuala lumpurBB Plaza (Bukit Bintang Plaza) en Sungei Wang Plaza zijn twee populaire winkelcentra onder een dak met meer dan 800 winkels. In de winkelcentra hangt vaak een hectische sfeer door de vele kleine winkels, smalle winkelpaden en de muziek die uit alle winkels komt. De winkelcentra liggen in het centrum van Kuala Lumpur in het gebied Bukit Bintang.  Sungei Wang is op de eerste verdieping met Lot10 verbonden via een loopbrug die tevens naar het monorail station Bukit Bintang.

Starhill Gallery

Starhill Gallery Kuala LumpuStarhill Gallery is een super luxe winkelcentrum met hele dure winkels. Het hele winkelcentrum straalt luxe uit die bedoeld is om de upperclass aan te trekken.  Onder de winkels vindt u o.a. juweliers, designerstores, werelds grootste horlogegalerij en luxe eetgelegenheden. Het winkelcentrum ligt naast je JW Marriot Hotel, dat een privé entree heeft naar het winkelcentrum waar beroemdheden (na sluitingstijd) in alle rust kunnen winkelen.

Fahrenheit88

Fahrenheit88 Kuala LumpurFahrenheit88 is een hippe shopping mall met honderden veelal betaalbare kleine winkels. Onderin het winkelcentrum is een food verdieping te vinden met vele eetgelegenheden. Het winkelcentrum ligt langs Bukit Bintang 5 min vanaf het monorail station ‘Bukit Bintang’.

Lot 10

Door de opvallende groene kleur van het gebouw en het grote elektronische reclamebord valt winkelcentrum Lot 10 meteen op. Er zijn vele winkels van betaalbaar tot onbetaalbaar, met o.a. een grote Zara, een Apple store en de flagstore van ‘National Geographic’. Op het dak vindt u een gezellig terras en een discotheek. Ook is er een goede Chinese foodcourt ‘Hutong Foodcourt’.

Hotels in Golden Triangle

In het winkelgebied Golden Triangle vindt u veel hotels, waarvan vele luxueuze 5-sterren hotels zoals het Shangri-La hotel. Het leuke is dat deze hotels in vergelijking met Europa relatief goedkoop zijn. Een uitgebreid aanbod van deze hotel kunt u vinden op bijvoorbeeld Agoda.